(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Bramborová buchta (Bramborák na plechu)
Potřebné ingredience
na 1 pekáč:
1/2 l mléka,
1/2 kg polohrubé mouky,
150 ml oleje,
1 kostka droždí,
1 vejce celé,
3 lžičky soli,
3 - 4 velké brambory syrové, nastrouhat na jemno;
5 - 6 stroužků česneku,
na vylepšení nějakou uzeninu,
majoránka dost,
kmín trochu.
Postup přípravy
všechno dát do mísy a nakonec v dolíku z mouky nechat vzejít kvásek, potom vše promíchat a hmotu nalít na sádlem vymazaný plech, nechat kynout půl hodiny až hodinu a péct v předehřáté troubě pomaleji (asi na 180°C)
Vynikající náhražka za klasický bramborák, není to tak mastné a je to fofrovka bez smradu z přepáleného oleje :o) I jako slaný koláč k např k pivu senzační a doporučuji!
Vynikající náhražka za klasický bramborák, není to tak mastné a je to fofrovka bez smradu z přepáleného oleje :o) I jako slaný koláč k např k pivu senzační a doporučuji!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

teamforever
(upraveno)
13. 6. 2011, 21:13
Vynikající
, nejlepší co jsem kdy jedla. Děkuji za recept! Jinou už dělat nebudu.


nahlásit

ninuska81
(upraveno)
10. 2. 2011, 13:58




nahlásit
Millli
(upraveno)
27. 1. 2010, 21:17
Dnes jsem upekla a moc sme si pochutnali
. Z receptů zatím nejlepší, už jinou zkoušet nebudu.
. Děkuji za receptík, Mili.








nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 16:59






nahlásit

pavlíkmacík
(upraveno)
1. 12. 2009, 6:25
u nás jí říkáme báč, dělám nejčastěji k polévkám (mám ji v albíčku), akorát se nenechává kynout na plechu, ale normálně v míse..hodně nabyde, ale jinak je vynikající

nahlásit

Charlie67
(upraveno)
2. 12. 2009, 22:59
@pavlíkmacík
díky za názor
ten recept mám od mojí tety, která žije v plzeňském kraji, stejně jako Vy
a když jsem ji jedla poprvé to byla mňamka!!! Mám od ní ještě několik receptíků, které sem ještě 100pro dopíšu




nahlásit